2008. szeptember 29., hétfő

Tippek, érdekességek, játékhibák és a többi

Nagyon szeretek tippeket készíteni és fotózni a játékban, így az egyik simses oldalra be szoktam küldeni azokat, amiket érdekesnek és hasznosnak találok.
Nemsokára leírom a kiegészítőkről is a tudnivalókat, de először beteszem az alapjátékhoz készített többi tippemet. Sokkal többet tudtam volna csinálni, de azon az oldalon már eleve kint volt több, így ez megkötötte a kezem.:)

Bár néha meglepődök milyen dolgokat készítenek az emberek tippként, például a több száz csaláskód közül kiemelnek egyet és azt leírják, kb 4 mondatban. Ha mindet leírnák részletesen azt érteném, de így.. Vagy egy alapvető tárgyról, vagy cselekvésről készítenek tippet, aminek semmi haszna.
Emellett nem mindenkinek van igénye a minőségre és sokan az ízléssel is hadilábon állnak, elég megnézni az ingyenes tárhelyre épülő rajongói oldalak nagyrészét, persze tisztelet a kivételnek.
Szerencsére azon az oldalon a legtöbb tartalom és tipp nagyon igényes és hasznos, ezért is a kedvenc oldalam.:) Kétségkívül a legnagyobb hasznos tartalommal az az oldal rendelkezik, ezért is küldtem még azokhoz is sok kiegészítést, mert eléggé maximalista vagyok és jó látni, hogy valami egyre szebb, tartalmasabb és tökéletesebb lesz.:)

Amit viszont a magyar simses oldalakon nem értek, azok a sims történetek. Ki a csudát érdekelnek erőltetetten beállított képek alapján kitalált történetek? Ráadásul a nagyrészének a minősége rosszabb, mint a tartalma, pedig azt általában nehéz alulmúlni.:)
A játék lényege, hogy mindenki úgy játsszon, ahogy csak szeretne, így egy-két nehézkesen kiagyalt történet megosztását abszolút feleslegesnek találom, hiszen az egész játék lényege a rögtönzés és a fantázia és sokkal érdekesebb, hogy az emberek ténylegesen mihez kezdenek a végtelen lehetőséggel, ahelyett, hogy kifacsart történetekkel állnának elő.
Ugyanis nem olyan történeteket mesélnek el, amit játszottak, hanem beállítják a simeket, különböző pózba rakják, csalásokkal alakítják a tárgyak elrendezését és a simek mozgását, hogy a játékban nem megvalósítható képet mutasson. Ennek semmi értelme. Egyetlen jó pont a kreativitás lenne, de hát.. csak lenne.
Éppen ezért, azt sokkal jobb ötletnek találnám, ha a játékosok azt mondanák el, hogy melyik családdal mit és hogyan játszottak és a játék közben készített képeket osztanák meg történet formájában.
Persze ízlések és pofonok, de én a külcsínt mindig is csak akkor értékeltem, ha tartozik hozzá érték is, belső tartalom vagy értelem, vagyis ha egyszerre szép és hasznos is valami.
Úgyhogy jöjjön pár tipp.:)

2008. szeptember 25., csütörtök

Új SimPE és CEP


Amint kiraktam az előző leírást, mintha meghallották volna a szavam és elkészült a Nagyvárosi élettel kompatibilis SimPE!:)
Úgyhogy letöltésre fel, előző SimPE törlése, új telepítése és ezzel már minden szerkeszthető, az újabb, feltehetőleg utolsó cuccok csomag megjelenésééig.:)
Innen töltsd le a legfrissebb SimPE programot.
Numenor pedig frissítette a CEP programot, amit mindenkinek javaslok letölteni, mert így pontosan jelennek meg a letöltött tárgyak és átszínezések a játékban.
A CEP-et itt érheted el.
Jó szerkesztgetést!;)

2008. szeptember 24., szerda

Lorea tipp:
Hozzuk vissza Bella Goth-t SimPE segítségével


Ahogy ígértem leírom milyen segítséggel tudjuk a misztikusan elrejtett Bellát visszahozni a simek világába.:)

Aki jól ismeri a Sims játékokat, az jól ismeri a SimPE nevű programot is, ami itt található. A Main SimPE Download alatt található file-t kell letölteni, ha annak telepítése után sem megy a program, akkor le kell tölteni a Needed Software to run SimPE felirat alatti file-okat is. Mindig a legfrissebb verziót kell letölteni, ami már az összes létező kiegészítővel kompatibilis.

A Nagyvárosi élettel ez még nem kompatibilis, így az azzal kapcsolatos dolgokat nem szabad vele szerkeszteni, mert tönkreteheti a játékot, de minden előző kiegészítőt és az összes letöltött tartalmaz viszont nyugodtan szerkeszthetjük. Erre figyelmeztet a program elindításakor a Warning! felirat, amire nyugodtan nyomhatunk egy Yes-t, hogy indítsa el. Ha az összes kiegészítőnkkel kompatibilis a program, akkor figyelmeztetés nélkül elindítja.
Reménykedünk, hogy pár nap és elkészül a Nagyvárosi élettel összeférő SimPE és CEP is, ez utóbbi a letöltött és az átszínezett tárgyak pontos megjelenését segíti és innen tölthető le.

SimPE-vel az égvilágon mindent megszerkeszthetünk a játékon belül, de érdemes csínján bánni vele és nem csalásként használni, hanem azokra a dolgokra, amik e nélkül nem megoldhatóak. Én ezt használom angol oldalakról letöltött tárgyak, ételek és hackek magyarosítására, de ezzel hozható vissza Bella Goth is.

Hozzuk vissza Bella Goth-ot:

Megnyitjuk a SimPE-t, fent Tools -> Neighborhood -> Neighborhood Browser-t megnyitod. De van gyorsgombja is, ez a Ctrl+Shift+N.
Kiválasztjuk Pleasentview-t, vagyis Szépkellemest, ahogy a játékunkban szerepel és megnyomjuk az Open gombot. Kicsit ezután várni kell, hogy betöltsön mindent.
Bal oldalt egy hosszú listát hoz ki, ott megkeressük a Sim Description nevűt és rákattintunk, erre jobb oldalon felhoz egy halom nevet. Ez a város lakóinak a névsora.



Ezek között megkeressük Bella Goth nevét és rákattintunk. Alulra kihozza Bella adatait és több menüpont közül választhatunk. Ekkor kattintsunk Bella lapján a sárga bábú formájú Other gombra. Felhoz 3 táblázatot, ott a Misc nevű táblázatban az Unlinked nevű sornál látunk egy számot: 0x0001.
Ezt kell átírnunk 0x0000-ra, rákattintani a Commit gombra és máris elérhetővé tettük Bella simet.:)

Már csak életre kell keltenünk és hozzácsatolni egy családhoz, hogy játszható legyen.
Ezt úgy tesszük meg, hogy Bella menüpontjai közül a legutolsó, kék kocka alakú More gombot választjuk, azon belül Open memories-t és ezután várunk, amíg betölt.
Ekkor megnyitja az emlékeket, lesz egy Memories és egy Tokens fül. Válasszuk az elsőt és ezen belül kattintsunk rá az [invisible] Token - I am Dead feliratra és jobb oldalt válasszuk a Remove gombot, magyarul töröljük ki.:) Itt állíthatjuk be emlékeit is, mert azokkal nem rendelkezik.
Ezután Commit gombra kattintunk és ezzel életre keltettük Bella Goth-t.

Most hozzácsatoljuk a Goth családhoz, de bármelyik másik családhoz is tehetjük.
Most a felső részben lévő bal oldali listában keressük meg a Family Information nevűt, kattintsunk rá. A jobb oldalon megjelenő listából válasszuk ki a Goth vagy bármelyik másik családot és nyissuk meg.
Lent a megnyitott részben a Family Members felirat mellett felsorolja a kiválasztott család tagjait és mellette egy üres görgetős csíkot látunk. Abban a csíkban görgessünk lefele és keressük meg Bella Goth nevét, hogy az ő neve szerepeljen a csíkban, majd kattintsunk az alatta látható Add sim gombra. Nyomjunk rá az alján található Commit gombra, okézzuk le, majd a program tetején a File menüponton belül kattintsunk a Save gombra, hogy elmentsük a változtatásokat. Gyorsgombja: Ctrl+S.
Ezután kiléphetünk a programból és Bellát megtaláljuk abban a családban, ahova beköltöztettük.
Láthatjuk, hogy amint összeismerkedett a Goth család tagjaival, rögtön családtagként jelennek meg az ismerősök panelen és a családfáján, innen lehetünk biztosak benne, hogy az igazi Bellát keltettük életre.:)

Ugyanígy kell olyan, nem természetes halállal (vagyis nem öregségben) meghalt simeket feléleszteni, akiknek nincs sírkövük, ezért a játékon belül nem éleszthetőek fel, de ennek a programnak a segítségével igen.:)

Hát ilyen és ehhez hasonló vicces kis dolgokra való ez a program, de aki egyszer elkezdi használni, az szépen lassan rájön a többi lehetőségre is.
De ha szükséged van segítségre, a neten találhatóak leírások hozzá, képekkel illusztrálva. Tudod, Google a barátod.;)

2008. szeptember 18., csütörtök

The Sims 2 bemutató reklámjai


Íme The Sims 2 előzetes bemutató reklámjai, vagyis a trailerek.

Kedvenc The Sims 2 trailerem:



Másik kedvencem:



További The Sims 2 bemutató reklámok:





The Sims 2 reklámja a többi platformra:



2008. szeptember 15., hétfő

The Sims 2


The Sims 2 2004. szeptember 14-én jelent meg, először ez is még csak angol nyelven, mint az első rész. Többnyelvű verziója, ami már a magyar nyelvet is tartalmazta 2005. március 18-án került ki a polcokra.
Hihetetlen sikere lett a sims sorozat második tagjának, a The Sims 2 játékból már az első tíz nap alatt több mint egymillió példány fogyott el. Ezzel a teljesítményével az EA huszonhat éves történetének legjobban induló játéka lett, bár ez nem is akkora meglepetés, ha az előző rész hihetetlen sikerére és a folytatásba belekerült rengeteg újításra gondolunk.

Rengeteg dologban különbözik a Sims 2 az első résztől, szinte felsorolni is képtelenség, ezért csak a leglényegesebb különbségeket emelném ki.
Megjelent a játékban a korcsoport váltás, hat korcsoportot hoztak létre, így egész életükben végigkísérhetjük simünket. Láthatjuk a születésüket, tipegőként első lépéseiket, majd kisgyerekként játszadoznak tovább, de megismerik az iskolai kötelezettségeket is, tiniként lazulhatnak, majd felnőnek és kész személyiséggel rendelkeznek, családot alapíthatnak, idős korukban pedig nyugdíjba vonulhatnak és bizony végső búcsút is vehetünk tőlük.
Újdonság még, hogy a simek egyedi DNS-sel rendelkeznek, mely szerepet kap leszármazottaik tulajdonságainál is, az újszülött mindkét szülő külső és belső adottságait örökli a valóságban zajló metodika szerint.
Ezenkívül egy új 3D-s grafikus motort kapott a játék, így a környezet, a simek és a tárgyak is sokkal életszerűbbek lettek, össze sem hasonlítható az első rész grafikai megjelenésével.
Lehetőségünk lett arra is a játék során, hogy megtervezzük a saját simünket, így gondoskodva arról, hogy a követelményeinknek megfeleljen. Itt beállíthatjuk korát, bőrszínét, testalkatát, horoszkópját, tulajdonságait és ruházkodását is.
Sokkal jobban részletezték az érzelmi kifejezéseket is, tettekben, mozgásban és kifejezéseikben egyaránt. A simeknek lett véleménye a dolgokról, saját ízlésük lett, arckifejezésekkel reagálnak a dolgokra, mozgásuk természetesebb, dinamikusabb lett. Képesek különböző családtagjaik között különbséget tenni, máshogy reagálnak barátaik és ellenségeik közeledésére.
Tehát összességében emberibbé és valósághűbbé tették a simeket és ezáltal a játékot is.

A játék 3 várost tartalmaz: Szépkellemes (Pleasentview), Odaát (Strangetown) és Veronaváros (Veronaville).
Mivel az alapjátékom angol, hiszen még akkor szereztem meg, amikor meg sem jelent magyarul, így ez a három város nálam a mai napig angolul szerepel és nem is szeretném átírni magyarra, mert annyira megszoktam így.:)
Strangetown-al és Veronaville-el összesen ha játszottam fél órát az eltelt évek alatt.
Az előbbi központjában az UFO-k állnak, az utóbbi pedig Rómeó és Júlia történetének feldolgozása sim módra.
Nálam Pleasentview az abszolút kedvenc. Ez a város tartalmazza a Sims 1-ből is ismert családokat és a rejtélyt, ami Bella Goth eltűnése köré koncentrálódik.

Ahogy említettem, azt a szokást, hogy természetfeletti lények jelennek meg az alap játékokban és a kiegészítőkben, The Sims 2-be is átvitték.
Így az alapjátékban a pszichiáteren kívül új karakterként megjelenik még a halál, a szociális nyuszi és a beborzó technikus.
Pszichiáter akkor jön simünkhöz, ha a vágyai sorra nem teljesülnek, vagy éppen félelmei válnak valóra és ettől életszint mutatója leesik és teljesen kétségbeesik.
A halál eljövetele egyértelmű:), ha meghal a sim, legyen az ok öregség, fulladás, égés, áramütés, éhezés, ijedtség, műhold, jégeső vagy akár valamilyen betegség.
Szociális nyúl akkor jön, ha simünk társasági szükséglete teljesen lecsökken.
Beborzó technikus pedig az az UFO, akit nem látunk, de ő termékenyíti meg a csillaglesés közben elrabolt férfi simeket. Ilyenkor születnek UFO gyerekek.



The Sims 2 alapcsaládjai és történetük:

Broke család, benne nagy kedvencem Brandi Broke, aki férje titokzatos halála után egyedül maradt tinédzser korú, csavargó Dustin fiával és a kis tipegő Beau-val.
Ha picit játszunk a családdal hamar észrevesszük, hogy emellett Brandi ismét terhes, tehát férje a halála előtt még egyszer teherbe ejtette, így a nagyon szűkös anyagi helyzet és lerobbant lakás mellett már három gyereket kell ellátnia.
Nagyon szeretem ezt a családot, igazán jólelkű és egyszerű simek és kész kihívás hogy minden csalás nélkül rendes kerékvágásba tereljük az életüket.:)

Lothario család egy tagból áll, aki számomra minden idők kedvenc sime, ő nem más, mint Don Lothario.:)
Don a város Casanovája, Bella Goth-nak is csapta a szelet, Bellát nála látták utoljára, eltűnése előtt. Szereti Nina Caliente-t, de azért annak testvérével Dinával is eljátszadozik időnként, mindeközben Cassandra Goth vőlegénye.
Don-t választottam rögtön, ahogy elkezdtem játszani a Sims 2-vel. Ennek az lett az eredménye, hogy meg is halt. Mármint nem ártottam neki én semmit:), csak egyszerűen folyamatosan vele játszottam, telt az idő, megöregedett és platina (a legjobb) életszintet elérve meghalt.
Nagyon sajnáltam, főleg utólag, hiszen akkor még nem tudtam, hogy fiatalon tarthattam volna akár örökre is, ugyanis vissza lehet őket fiatalítani a játék egyik tárgyával, de akár csalással is. Így bizony Don elment.:(
Letöltöttem egy újat a játékba, ugyanúgy néz ki, beállítottam mindent úgy rajta, mint az eredetin, de hát nem ugyanaz így már. Annak ellenére még mindig ő az egyik kedvencem, Pleasentview-ban pedig Brandivel együtt ők ketten a favoritok.:)

Caliente család egy ikerpárból áll Dina és Nina Caliente-ből. Nagyapjukat elrabolták az idegenek, ebből a kalandból született meg az apjuk, így ők negyed részben UFO-k.
Dina számító természetéhez illően hozzáment a gazdag, de legalább öreg Michael Bachelor-hoz, Bella Goth bátyjához, aki halála előtt kihagyta végrendeletéből Dinát, mert rajtakapta, hogy megcsalta őt Don-al. Így Dina egyedül és szegényen maradt, de persze ezt nem hagyta sokáig ennyiben.
Elhatározzák, hogy elcsábítják a város egyedül maradt gazdag öregét, Mortimer Goth-ot, aki Bella eltűnése óta magányosan él gyerekeivel. Nina tényleg vonzódik Mortimerhez, még Dina szándékai ismeretesek.
Közben mindketten oda vannak Don-ért, Nina Don a szeretője, Dina viszont mostmár Mortimer Goth.. pénzébe szeremes.:)

Pleasant család, ahol Mary-Sue és Daniel éppen válófélben vannak Daniel hűtlenkedései miatt. Don halála után már nagyon képben voltam a játékkal kapcsolatban és Danielt akár megmenthettem volna a haláltól, de ő volt az egyetlen sim, akit hagytam meghalni. Egyszerűen nem kedveltem.
Az egész családról elmondható, hogy nem nagy kedvenceim, a szülők egyike sem kedves és a ikerlányaik Lilith és Angela sem éppen angyalok, de belőlük ahogy felnőttek, szerethető sim vált.
Nálam azóta Don éppen Lilith-be szerelmes és előfordulhat, hogy ennyi év után akár már gyereket is vállalna vele.:)

Dreamer család egy kedves, visszahúzódó család, egy apából és a fiából áll. Becsületes, szerény körülmények között élnek szép csendesen.
Az apa, Darren festőművész és titokban Don menyasszonyába szerelmes Cassandra Goth-ba. Dirk, akinek meghalt az édesanyja, a tanulásba menekült, így egy szorgalmas fiú lett belőle. Beleszeretett a visszahúzódó és testvérével folyton civakodó Lilith Pleasant-ba.

Goth család áll a történet középpontjában. A leggazdagabb simek a városban, a család tagjai az immár megöregedett Mortimer Goth, felnőtt lánya Cassandra és kisfia Alexander.
Bella eltűnését nehezen dolgozzák fel, Mortimer sosem jut teljesen túl rajta, de jól esik neki Dina és Nina érdeklődése.
Cassandra mindeközben próbálja befűzni Don Lothario-t, de a város agglegényét nem könnyű oltár elé cipelni.:)

A Goth család már The Sims 1-ben is szerepelt, de itt a készítők rejtélyesen eltűntették Bellát. Sok hónapig ment a találgatás a játékosok között, hogy mit kell csinálni, hogy visszatérjen.
A válasz az, hogy a játék készítői úgy oldották meg, hogy segítség nélkül ez ne valósulhasson meg. Ígérem, leírom pontosan hogyan lehet elővarázsolni Bellát a játékban.:)

Nagy kultusza van a Sims játékokban Bellának és a lámáknak, mint tudjuk és bár én személy szerint egyikük iránt érzett rajongásukat sem értem meg igazán, együtt tudok élni vele.:)

The Sims 1-ben is már Bella Goth (leánykori néven Bella Bachelor) volt az egyik legnépszerűbb Maxis által létrehozott sim. Akkor is ők voltak a legtehetősebb család; Bella férjével, Mortimerrel és kislányukkal, Cassandrával a Sim Lane 5. szám alatt éltek boldog és egyszerű életet.
A Goth család élete változott meg leginkább az első részhez képest, hiszen Bella kora megmaradt felnőtt, hiszen mióta elrabolták nem esett át korcsoport váltáson, míg férje megöregedett, lánya felnőtt lett és lett még egy közös gyerekük, Alexander.
The Sims 2 története szerint Bellát Don Lothario-nál látták utoljára és UFO-k rabolták el.
Mivel az alapjátékban tényleg előfordul, hogy távcsővel való csillaglesés közben rabolnak el simeket ez hihető történetnek tűnik. A játék készítői cselesen még arra is gondoltak, hogy mivel az elrabolt simeket az idegenek mindig visszaküldik, lehet hogy a repülő csészealj Strangetown-ban (Odaátban) esett le. Eköré történetet is építettek, tehát Strangetown-ban tényleg található egy lezuhant UFO és ott van egy Bella Goth nevű városi. Csakhogy ő egy másolat, nagyon hasonlít az eredetire, de mégsem az.
Az igazi Bella még mindig Pleasentview-ban (Szépkellemesben) van.
Könnyű megkülönböztetni például az alapján, hogy az igazi Bella rák horoszkopú, nem rendelkezik munkával, sem személyiségi jegyekkel, 28 nap múlva öregszik meg és románc életcélú.

Sok teória van Bella eltűnésével kapcsolatban. Például, hogy Don tüntette el, mert elutasította őt, ugyanis Don emlékei között szerepel, hogy Bella visszautasította a vele való ölelkezést.
De olyan elmélet is van, hogy Mortimer tüntette el Bellát, mert rajtakapta Don-nal, ami valószínű, mert Don-ra és Bellára is nagyon haragszik, illetve neki kellemes emlékként maradt meg Bella elrablása, ezenkívül sokan gyanúsnak tartják a mosolyát ahogy egy távcső mellett Bellára gondol.
Persze lehet, hogy tényleg elrabolták és nem hozták vissza, vagy csak egyszerűen elege lett Mortimerből és a féltékenykedéséből és elment otthonról.

Viszont sok kis segítséget is elrejtettek a játék készítői Bellával kapcsolatban. Például a hőlégballonban ott áll Bella egy férfivel.
De szerepel a tejes doboz oldalán is, ami egy amerikai szokás, hogy eltűnt személyeket tejes dobozon keresnek, merthogy tejet mindenki iszik, szerintük, mert én ugyan nem.:)
Segítség még az a kép, ami Don fotóalbumához tartozik, miszerint Bella kis távcsővel nézte az eget Don-nál, UFO elrablás pedig csak nagy távcsővel lehetséges.
A legutóbbi kiegészítőben pedig az új város közepén lévő nagy szoborral állítanak emléket Bellának.:)

2008. szeptember 13., szombat

The Sims 1 csaláskódok

Még annyi figyelmet szentelek a játék első részére, hogy leírom az alapjáték és a kiegészítők csaláskódjait.
Ugyanúgy, mint a második részben a csalásablakot játék közben a CTRL, a SHIFT és a C gomb egyidejű lenyomásával tudjuk megnyitni és a csalásokat a kis ablakba írjuk be.
Itt több csalás is beírható egyszerre, ezeket pontosvesszővel választjuk el egymástól.

Alapjátékban működő csaláskódok:

! - az utolsó csalás ismétlése
autonomy # - gondolkodásszint beállítása # (1-100)
draw_all_frames on/off - összes forma kirajzolása be/ki
edit_char - karakter szerkesztése
grow_grass # - a fű növekedése # (1-150)
history - "Family History File" mentése
interests - személyiség és érdeklődés megtekintése
klapaucius - 1000 simoleon
log_mask - eseménynapló beállítása
lot_size # - telek méretének megadása
map_edit on/off - térkép szerkesztés be/ki
route_balloons on/off - tipp buborékok be/ki
set_hour # - az óra átállítása # (1-24)
set_speed # - a játék sebességének beállítása # (-1000-töl 1000-ig)
sweep on/off - erőforrás teszt
tile_info on/off - "Tile Info" be/ki
water_tool - víz eszköz szerkesztő
grow_grass # - fű növekedésének beállítása (# 1-150)

A kiegészítőkkel érkező új csaláskódok:

Rosebud - 1000 simoleon
move_objects on/off - bármilyen tárgy megfogható be/ki
rotation * - kamera forgatása (*=0-3)
edit_grass - fű szerkesztése
pippybowwow - a háziállatok paraméterei max-ra nőnek
visitor_control - a látogatók irányíthatóvá válnak

És egy-két fura kód:

plugh - "Plugh"
porntipsguzzardo - "Porntipsguzzardo"
xyzzy - "Xyzzy"

Végezetül pedig The Sims hivatalos oldala: The Sims EA.

2008. szeptember 10., szerda

The Sims 1 végigjátszás


A legtöbb PC-s játékhoz készítettek walkthrough-t, csúnyán magyarosítva végigjátszást vagy hivatalos, vagy rajongói, vagy kifejezetten ismertetőkre specializálódott oldalakon.

Ezek a leírások, amik általában minden külsőséget nélkülöző szöveg file-ok, tartalmazzák pontról pontra, hogy mikor mit kell tenni a játékban, melyik feladatot hogyan kell megoldani, hogy fejezetenként előrejussunk az adott játékban.
De a Sims az a játék, amire szinte lehetetlenség ilyet készíteni, hiszen mint leírtam egy kreatív, önálló, nem küldetéseket teljesítő játékról van szó.
Ámde a neten nincs lehetetlen, úgyhogy természetesen létezik végigjátszás.:)

Angolul jól tudóknak a Neoseeker oldalon található két végigjátszást tudom ajánlani: Joe Kaiser és Dan Simpson által írt leírásokat.
Illetve egy ismertetőt itt, ennek lapozásához a jobb alsó sarokban lévő kék szövegre kell mindig kattintani (On to Basics, Modes.. stb).
Magyarul pedig ezzel a PC Guru
próbálkozott meg.:)

2008. szeptember 8., hétfő

Blogger videó


Az elmúlt időszakot a Nagyvárosi élet mellett:) azzal töltöttem, hogy rájöjjek egyes videóknak miért nem játssza le a hangját, amikor én tökéletesen töltöttem fel mindet.
Hát megkaptam a választ, ez ennek a blognak a hibája.
Létezik ugyanis egy fórum, ahol az emberek sorra leírják, hogy nem jó az oldal videó feltöltése, nincs hangja a videóknak, de sajnos csak panaszok vannak a fórumban, válaszok nincsenek.
Ha pedig technikai segítséget kérnél és rákattintasz a linkre, ahol problémát lehet jelenteni, visszavisz a link az eredeti oldalra, ezzel elkerülve a panaszt írást, így tenniük sem kell semmit.

Észrevételem szerint egyszerre 8 videónak tudja lejátszani a hangját, a kilencediknek már nem. Teljesen mindegy melyik az a 8 videó, de összesen ennyit tud hanggal együtt lejátszani.
Így annyit kell tenni, hogy 8 videó megnézése után frissítsétek az oldalt és nézzétek meg a következő 8-at és így tovább! Nem semmi minőségi teljesítmény, nemde?:D
Pedig szerintem a blogon is látszik, hogy elég maximalista vagyok, addig formázom az oldalt, szerkesztem az elrendezést, a képeket és a videókat, keverem ki a betűk színét, amíg az egészet teljesen harmonikusnak nem találom. Nem kevés időbe telt az sem, hogy a legjobb videókat megtaláljam és feltöltsem. Így igazán felháborító, hogy az oldal technikai felelősei miatt ilyen minőségbeli romlásnak teszem ki a blogomat.
Ez akkor sem tántorít el a videók feltöltésétől, úgyhogy folytatom a blog frissítését és remélem az oldal munkatársai is folytatják az ő munkájukat.

2008. szeptember 2., kedd

The Sims 1 kiegészítők reklámjai


Íme The Sims 1 összes kiegészítőjének bemutató reklámjai, vagyis a trailerek.

The Sims: Livin' Large bemutató reklámja:




The Sims: House Party bemutató reklámja:




The Sims: Hot Date bemutató reklámja:




The Sims: Hot Date Tv reklámja:




The Sims: Hot Date viccesebb Tv reklámja:




The Sims: On Holiday bemutató reklámja:




The Sims: On Holiday Tv reklámja:




The Sims: Unleashed bemutató reklámja:




The Sims: Unleashed Tv reklámja:




The Sims: Superstar bemutató reklámja:




The Sims: Superstar Tv reklámja:




The Sims: Makin' Magic bemutató reklámja:




The Sims: Makin' Magic Tv reklámja:



A Hot Date kiegészítőtől kezdve mintha elveszítették volna a kreativitásukat a trailerek készítői, de legalább vicces Tv reklámokkal kompenzáltak.:)